Erik Hallman har sedan ett halvår tillbaka tillträtt tjänsten som VD för Brogårdsand och Sätertorps Grus. Han kommer närmast från Sibelco där han har varit produktionsdirektör. Han tar över VD-rollen från Mikael Wetterheim, som valt att sluta efter nästan 40 års trogen tjänst.

Erik har rötterna i ett familjejordbruk på Kinnekulle och har över 25 års erfarenhet från processindustrin. De senaste 16 åren har han arbetat på Sibelco, bland annat som platschef på Baskarpsand och produktionsdirektör med ansvar för Sibelcos fem anläggningar i Sverige och Danmark.

Jag är väldigt glad över förtroendet och det ska bli spännande att få fortsätta utveckla Brogårdsand och Sätertorps Grus tillsammans med medarbetarna. Det är två bolag med en härlig anda och stora möjligheter, säger Erik Hallman.

    Beslutet att lämna rollen som VD har vuxit fram och Mikael ser nu framemot att spendera mer tid med sin familj.

    – Jag är övertygad om att Erik med sin stora kunskap inom liknande processer, material och kundgrupper kommer fortsätta att förvalta och utveckla Brogårdsand och Sätertorps Grus. Det känns tryggt att lämna över till honom, både bolagen och medarbetarna ligger mig varmt om hjärtat, säger Mikael Wetterheim.

    Om bolagen
    Brogårdsand bryter, förädlar och säljer specialsand som används bland annat vid vattenrening, inom byggindustrin, av gjuterier samt till sport- och fritidsanläggningar. I Habo har bolaget en avancerad produktionsanläggning, vilken ger en kontrollerad och effektiv behandling av sanden, oavsett ändamål. Vad gäller beställning och leverans kan båda delarna skräddarsys utifrån önskemål och behov eller beställas via e-handeln.

    Sätertorps Grus erbjuder ett flertal stenmaterial så som bergkross, makadam och grus, samt även trädgårds- och gräsmattejord. Bolaget har producerat och levererat stenmaterial sedan 1966 och har sitt säte i Strängnäs. Idag erbjuder Sätertorps Grus via sin e-handel hemleverans av produkter i storsäckar för smidig och enkel transport eller hämtning direkt från anläggningen