Finja är hedrade över att vara nominerade till Årets Varumärke på Betonggalan 2022. Kategorien är ny för i år och Finja är en av tre nominerade. Galan arrangeras på Stockholm Waterfront den 17 november av Betongvärlden.

Finja är ett familjeföretag som grundades redan 1957 och är idag ett av landets främsta inom betongbranschen. Företaget kännetecknas av ständig utveckling och nytänkande, där företagets motto ”Vi vill, vi kan, vi vågar” kommer väl till pass.

– Vi är oerhört stolta över att bli nominerade till Årets Varumärke. En nominering som delas med våra ambassadörer och bärare av vårt varumärke – medarbetare, kunder, leverantörer, samarbetspartners och givetvis alla användare av våra produkter. Om ert hjärta klappar lite extra för varumärket Finja är det kanske inte så konstigt. Visste ni att man utanför orten Finja har hittat Sveriges äldsta boplatsfynd? Tack än en gång för nomineringen, säger Gull-Britt Jonasson, Finjas koncern-VD.

    Sedan tidigare har Finja blivit utsett till Gasellföretag två år i rad. För sitt nytänkande i en traditionell bransch har Gull-Britt Jonasson även fått motta tidningen Dagens Industris prestigefyllda pris Årets företagare.

    Juryns motivering till nomineringen:

    ”Svenska familjeföretaget Finja möter framtiden med nya produkter och moderna produktionsanläggningar utan att göra avkall på sin historia. Med moderna värderingar och stort engagemang driver de utvecklingen – och branschen – framåt, vilket gör dem till en given kandidat för Årets Varumärke.”

    Finja – Sveriges äldsta boplats

    Utanför orten Finja, som familjeföretaget kommer ifrån, har man hittat det äldsta daterade fyndet av mänsklig boplats i Sverige. Här har man gjort fynd från jägarstenåldern som är daterade för cirka 14 000 år sedan. Finjas anda och drivkraft kan därför ha ursprung långt tillbaka i tiden.